ПОЛИУРЕТАНОВА ОБЛИЦОВКА ЗА СПИРАЛНИ КЛАСИФИКАТОРИ

Област на приложение

От механичните класификатори, спиралните намират най-голямо приложение. През последните години се използват при тежки условия на класификация и са предпочитани при преработка на груб и абразивен пулп. Използват се също за обезводняване на зърнести материали и отмивка на реагенти, при необходимост от тяхната десорбция.

В сравнение с други механични класификатори, спиралните осигуряват получаване на сравнително по-равномерен по едрина и по-плътен пулп, при висока ефективност на класификация, а пясъците са с по-ниска влажност.

Спиралите на класификатора са облицовани със стоманени, гумени или полиуретанови облицовки. Полиуретановите облицовки са по-скъпи, но гарантират по-дълъг работен пробег на класификатора. Икономическата им оправданост произлиза от намаляване на времето на престой и честота на ремонтите.

Производство на фирма Нинов

Полиуретановите облицовки на Нинов ВВ показват по-голям период на работа на спиралните класификатори. Конструкцията на облицовката представлява стоманени сегменти с полиуретаново покритие. Закрепването на сегментите към спиралата (шнека) е посредством болтове.

Полиуретановите сегменти се изработват от висококачествен полиуретан, произведен от водещи световни концерни.

Характеристиките на полиуретана осигуряват:

  • висока износоустойчивост;
  • удължен междуремонтен период;
  • устойчивост към агресивна среда.

Фирма Нинов ВВ може да изготви по Ваша заявка стандартни по размер сегменти, както и нестандартни по индивидуална заявка.

Галерия