ХИДРОЦИКЛОНИ С ПОЛИУРЕТАНОВА ОБЛИЦОВКА

Област на приложение

Хидроциклоните са центробежен тип хидравлични класификатори, широко използвани при класиране по едрина на различни ситнозърнести и фини продукти. В обогатителната практиката, хидроциклоните се използват предимно в схемите със затворен цикъл на смилане, за разделяне на смления материал на прелив и пясъци. Широко приложение са намерили и в други технологични операции – обезшламяване, обезпесъчаване и обезводняване. Разработени са различни конструкции, подходящи за ниско и високо съдържание на твърда фаза в захранването на хидроциклоните.

Освен като класиращи, хидроциклоните се използват и като обогатителни апарати, за гравитационно обогатяване в тежки суспензии или във водна среда на някои полезни изкопаеми (въглища, златосъдържащи продукти, каолинови суровини и др.). Успешно приложение са намерили в сяроочистващите инсталации на ТЕЦ.

Производство на фирма Нинов

Фирма Нинов ВВ предлага на потребителите хидроциклони за класифициране, обогатяване, обезводняване, обезшламяване и обезпесъчаване на различни продукти и материали (рудни, нерудни и инертни).

Фирма Нинов ВВ е натрупал богат опит в проектирането и производството на широка гама единични или батерийни хидроциклони. Нашите производствени възможности позволяват да изработваме изцяло полиуретанови хидроциклони, както и хидроциклони с метален корпус и сменяеми полиуретанови облицовки.

Произвежданите модели хидроциклони са с различно предназначение и производителност. Изпълнени са от висококачествени полиуретанови еластомери, разработени от водещи в производството на полиуретан световни концерни.

Фирма Нинов ВВ използва еластомери, гарантиращи:

  • висока химическа устойчивост (киселини, основи и масла);
  • висока абразивна и корозионна устойчивост;
  • висока устойчивост на налягане;
  • ниско хидравлично съпротивление;
  • висок експлоатационен пробег.

Произвежданите от нас полиуретанови хидроциклони притежават редица предимства:

  • бърза и лесна замяна;
  • опростено техническо обслужване;
  • модулно окомплектоване на всички елементи на хидроциклона, с лесна замяна на отделни елементи;
  • липса на стоманена конструкция, водещо до поевтиняване на хидроциклона.

Нашите хидроциклони с метален корпус и полиуретанова облицовка, в промишлени условия на работа показват гарантиран работен пробег, в сравнение със същите с каучуково, гумено, базалтово или друго лято каменно или полиуретаново покритие.

С Ваша заявка, фирма Нинов ВВ може да произведе хидроциклони с изискваните типоразмери и конструкция. Също така да изработи резервни части и комплкти от полиуретан, включващи: пясъчни дюзи, преливни тръби, приемни камери, конични елементи и др.

Усвоени размери : ф 45, ф 50, ф100, ф 250, ф 330, ф 400,ф 450, ф 500, ф 660, ф 750, ф 1000, ф 1200 мм.

Галерия