Патенти , открития и прогрес


"НИНОВ ВВ" ООД е българска компания специализирана в разработване, производство и търговия на резервни части от полиуретани, технически пластмаси и метали.


През 2002 год. за първи път за конусна трошачка KRUPP, модел KUBRIA 210-15 изработихме и патентовахме "пластмасова” Втулка за ексцентрик с размери Ф644 х Ф540 Х 820. Същата беше монтирана и трошачката без проблемно достигна технологичните си параметри.


"Пластмасовите” втулки успешно са внедрени и работят както на трошачки за средно и ситно трошене, така също и на трошачките за едро трошене ККД и КРД и др. Експлоатационният период на „пластмасовите” втулки надхвърля ресурса на същите такива бронзови и бабитови, независимо от производителя – български или вносни, а по отношение на цената – много по –евтини.

Предимаствата на „пластмасовите” втулки са освен по-дълъг експлоатационен период също и приблизително 8 пъти по-ниското тегло от бронзовите, съответно облекчен монтаж и ремонт за механиците.

Нинов ВВ ООД разполага с богата гама втулки за повечето марки трошачки, както и почти всички видове плъзгащи лагери.

Компанията има и успешно резлизирани проекти за изцяло свои марки почистващи системи за „ГТЛ“, хидроциклони и полиуретанови ситови повърхности, изработени изцяло според нуждите на клиента, специфични резервни части за шламови помпи и много други.

НОУ ХАУ
Български